maandag 1 april 2013

Wim Bosschaart vertrekt als Hoofd Opleidingen



Een jaar na zijn aanstelling stopt Wim Bosschaart als Hoofd Opleidingen bij MVV ’27. De beslissing is in goed overleg tussen MVV ’27 en Wim, die na dit seizoen weer aan de slag wil met een baan in het bedrijfsleven, tot stand gekomen.

Een jaar geleden is MVV ’27 gestart met een ambitieus plan om het niveau van de jeugdafdeling naar een hoger plan te tillen. Met driejarige financiële ondersteuning van drie bedrijven - BVB Substrates,  WBE en De Haas Maassluis B.V. – kon een klein jaar geleden gestart worden met de uitvoering van dit plan. Als Hoofd Jeugdopleidingen heeft Wim Bosschaart hier de leidende rol in.

In het eerste jaar heeft Wim een succesvolle start gegeven aan het ambitieuze jeugdplan. Eén van zijn belangrijkste taken was het opzetten van een trainingsmethode voor de E- en F- jeugd. Dit is inmiddels vrijwel in het geheel gerealiseerd, waardoor iedere E- en F-trainer voor het volledige seizoen de beschikking heeft over kwalitatief goede stof voor trainingen. Deze en andere werkzaamheden van Wim hebben ervoor gezorgd dat al tijdens dit seizoen een opgaande lijn is waar te nemen voor de kwaliteit van trainingen en de ontwikkeling van jeugdspelers.

Wim heeft aangegeven na dit seizoen het bedrijfsleven weer in te willen stappen, wat vrijwel niet mogelijk is in combinatie met zijn huidige functie van Hoofd Opleidingen. MVV ’27 is Wim dankbaar voor zijn goede werk dit seizoen en hoopt dat Wim in de toekomst in een andere rol van betekenis kan blijven voor de club. Wim heeft hiervoor zelf al de ambitie uitgesproken, maar laat zijn exacte keuze vooralsnog afhangen van zijn gewenste nieuwe baan.

De Technische Commissie buigt zich over de manier waarop de functie van Wim voor volgend seizoen wordt ingevuld. Daarbij wordt met onder anderen Wim de huidige werkwijze geëvalueerd en bepaald hoe het eerste jaar van het jeugdplan een optimaal vervolg kan krijgen. Naar verwachting volgt op korte termijn duidelijkheid over de invulling, wat dan vanzelfsprekend op onze website is te lezen.

1 opmerking:

  1. Het is zeer jammer zo'n gedreven persoon als Willem is te verliezen als trainer. Mijn zoon Damian uit de E1 is enorm gegroeid in zijn techniek maar vooral zelfvertrouwen in het spel. ik denk dat ik namens de meeste ouders spreek als de jongens hem op handen dragen.
    Ik wens hem veel succes in het bedrijfsleven en hoop hem terug te zien op het veld als motor achter de jongens die de toekomst zijn van MVV'27.

    Rob van der Houven

    BeantwoordenVerwijderen