vrijdag 9 augustus 2013

Digitale nieuwsbrief vervangt papieren clubblad

Per 1 januari krijgt MVV ’27 een digitale nieuwsbrief. Deze nieuwsbrief vervangt het huidige papieren clubblad. Meerdere motieven liggen ten grondslag aan deze verandering. Zo willen we enerzijds meebewegen met de veranderende communicatiebehoefte van onze omgeving. Anderzijds maken we relatief veel  kosten voor de nog 140 personen die het clubblad nu nog op papier ontvangen. Maar ook de afgenomen kwaliteit van het papieren clubblad en de extra mogelijkheden die een digitale nieuwsbrief biedt, zijn redenen om per 1 januari veranderingen door te voeren.

Op dit moment worden er nog 140 papieren exemplaren van het clubblad gedrukt. Het afnemende aantal mensen dat het papieren clubblad wil ontvangen, ligt in lijn met de landelijke ontwikkelingen in de communicatiewereld. Zo beschikt ruim 90% van de Nederlanders over internet en is een groot deel van hen actief met social media. Aan de andere kant zien landelijke dagbladen hun papieren oplage al tien jaar lang afnemen. MVV ’27 wil meebewegen met de veranderende communicatiebehoefte van haar leden en andere doelgroepen.

Nog beperkte oplage
Door de nog beperkte oplage die het clubblad momenteel kent, zijn de kosten voor het drukwerk relatief hoog. Dat geldt ook voor het aantal uren die onze vrijwilligers in het clubblad steken. Daarnaast sluiten ook de kwaliteit en de mogelijkheden van het papieren clubblad onvoldoende aan bij de wensen van de club, menig lezer en diverse adverteerders.

Door een aantrekkelijke digitale nieuwsbrief kan het aantal papieren exemplaren worden geminimaliseerd, wat niet alleen een behoorlijke besparing oplevert, maar ook zorgt dat MVV ‘27 meegaat met de veranderende wensen van haar doelgroepen. De grote aantallen bezoekers op onze website en de vele volgers van onze Facebook- en Twitter-accounts tonen aan dat die behoefte hoofdzakelijk onze digitale communicatiemiddelen betreft. De afnemende oplage van het papieren clubblad, maar ook de beperkte interesse in de digitale versie van ons huidige clubblad, bevestigen dat veranderingen goed zijn.

Alternatief
De eerste seizoenshelft verandert er dus nog niets. De komende periode werkt de communicatiecommissie aan de ontwikkeling van de digitale nieuwsbrief, die naar verwachting - net als het clubblad - eens per twee weken zal verschijnen. Uiteraard zullen we zorg blijven dragen voor een alternatief voor degenen die door het verdwijnen van het clubblad belangrijke informatie over de club dreigen mis te lopen.


Voor vragen of reacties: stuur een e-mail naar communicatie@mvv27.nl

Geen opmerkingen:

Een reactie posten